A versenyek lebonyolításában az IFPA szabályzat az irányadó.

MABRA flipper

MABRA flippernek egy magángyűjtemény ad otthont, ezért itt speciális szabályok érvényesek.

Mindenki hozzon magával papucsot vagy váltócipőt, természetesen lehet zokniban is játszani, ezzel is vigyázva a tisztaságra.

A legalsó szinten lévő bárszobában található italhűtőbe tehetitek be a magatoknak hozott innivalókat, amit kérlek címkézzetek fel. A verseny ideje alatt büfé üzemel, ahol sört, üdítőt, kávét és némi harapnivalót árusítanak. Az italhűtő mellett találtok egy kisebb hűtőt, az a hozott kaják tárolására szolgál. Ide betenni csak névvel ellátott ételeket szabad. A nappali szinten lévő hűtők privát hűtők, légy szíves ne használjátok.

GÉPTERMEKBE ITALT, ÉTELT BEVINNI TILOS!

Dohányzás. A házban természetesen mindenhol tilos. A kertben és az első emeleti teraszon fogyasszátok ezt az élvezeti cikket. A szaletlire se égő cigarettát, se hamutartót ne tegyetek, mert korábban már sikerült egy elgurult cigarettának elintézni a lakkozást. A nap végén legyetek szívesek kiüríteni a hamutartókat (nagyon vigyázzatok arra, hogy kialudt hamutartó tartalmat öntsetek a ZÖLD kukába (a gyengébbek kedvéért a kék papírra, a sárga műanyagra való)), hogy ne kelljen a nem dohányzó házigazdáknak ezzel foglalkozni.

Mi szelektíven gyűjtjük a szemetet. Az alsó szinten, valamint a nappaliban találtok gyűjtőzsákokat, melybe a fém és műanyag szemetet dobhatjátok (Tapossa laposra!). Az egyéb szemét mehet a kukákba.

A gépek rongálása (rugdosás, falhoz vágás, másik géphez csapása stb.) és a nem kulturált viselkedés azonnal kizárást von maga után (ebből a szempontból sárga lap nincs, csak piros).

Aki elindult egy versenyen az legyen szíves végig játszani a versenyt, bármennyire nincs kedve, mert ha elmegy vagy ugyan marad, de csak ímmel-ámmal játszik, ezzel a többiek játékát rontja el. Bár ritkán, de előfordult, hogy valaki beleszólt a másik játékába, esetleg golyó után negatív megjegyzéseket tett, kéretik ezt kerülni. (Természetesen pozitívokat lehet.) Tiszteljük egymást és ne rontsuk el a verseny hangulatát esetleges személyes ellentétekkel.

Mellékhelységek. Földszinten a bárszobából nyílik egy és a másodikon balra a sarokban is van egy vendég fürdőszoba. Kéretik a nappali szinten lévő fürdőszobát nem használni. A Privát feliratú helyiségekbe nyilvánvalóan tilos bemenni.

A versenyek selejtezőiben a Matchplay programot használjuk. Sajnos jelenleg a vendégwifi gyengélkedik, így saját internethasználattal tudtok felmenni a Matchplay honlapjára és követni a verseny eseményeit. Az eredmények rögzítése a szokásos. A győztesnek kell beírnia az eredményt úgy, hogy a megfelelő fordulót és partit megkeresvén rákattint a győztes neve melletti körre. Mindenki kövesse vagy a nagy monitoron, vagy a saját telefonján, hogy melyik géphez kell mennie, és ha végzett az előző körrel, akkor kérjük haladéktalanul menjen következő mérkőzése gépéhez.

Ha olyan hibába ütköztök a gépen, ami az adott partit nem teszi lejátszhatóvá, akkor keressetek meg egy szervezőt (sárga póló). Ha a partidat lejátszottad, a versenygépeken gyakorolni tilos. Amennyiben mégis megteszed sárga lapot fogsz kapni, a sárga lap után pedig piros lap következik.

A szervezők a versenyt játékként kezelik, nem vérre megy, de a többiek esélyeit nem szabályos eszközökkel ne rontsuk, ne adjunk át győzelmet sem akkor ha már továbbjutottunk, sem akkor ha már nincs esélyünk a továbbjutásra, sőt semmilyen esetben se, legyen ez teljesen tisztességes játék illetve verseny.

Nagyon jó szórakozást kívánunk.

a Mabra csapat